Over ons

Korte geschiedenis van het Nederlands Dansorkest

start
Het orkest is begonnen als Homogeen Sextet, dat later uitgroeide tot Homogeen Sextet + Four. De bezetting was aanvankelijke zonder saxen en zang en beperkt slagwerk. Een optreden werd vaak begonnen met inleidende muziek om arriverende gasten te verwelkomen. Dit was veelal improvisatie in bijna carnavaleske sfeer. Voordat het eigenlijke optreden op het podium begon, was er al veel publiek op de vloer. Daarna werd voor een steevast enthousiast gezelschap het eigen repertoire gespeeld.

groei
Stapsgewijs kwam er uitbreiding met zang en saxen, alles onder de bezielende leiding van oprichter Wiet van Kesteren. Na de groei tot big band formatie klopte de naam niet meer en werd deze omgedoopt tot het Gooisch Dans Orkest. Met buitenlandse reizen in het vooruitzicht gaf deze naam te weinig herkenning, dus volgde in 2010 statutair een naamwijziging in het huidige Nederlands Dansorkest.

internationaal
Hoogtepunten in die tijd waren de tournees in Portugal  en Thailand. Met de huidige dirigent Johan Winter is het orkest eind 2019 in Italië geweest, waar in vijf verschillende plaatsen avondvullende optredens werden verzorgd. Hierna brak ook voor ons de coronaperiode aan.

bezetting
Het orkest bestaat en bestond uit muzikanten die veelal hun sporen in de muziekwereld verdiend hebben en allround zijn. Menige naam is ook in de omroepwereld bekend.  Bij gelegenheid wordt uit orkestleden ook een combo samengesteld.

repertoire
Het NDO heeft een breed repertoire in dansmuziek waarmee een hele avond gevuld kan worden. Naast de dansmuziek voor dansgala’s, dansscholen -en evenementen, verzorgen wij als luisterorkest ook breed repertoire van muziek van Glenn Miller tot bijvoorbeeld de meezinger We Will Survive.

Het Nederlands Dansorkest is een orkest met musici die hun sporen op het podium hebben verdiend en een breed repertoire brengen aan dans- en luistermuziek.

U kunt het Nederlands Dansorkest boeken voor uiteenlopende evenementen, zoals dansavonden, festivals, bedrijfspresentaties, bruiloften, verjaardagen, jubilea etc., geheel naar uw wensen.

Wij brengen een divers repertoire met o.a. slowfox, Weense wals, foxtrot, chachacha, tango, Engelse wals, samba en quickstep, alles in overleg met de opdrachtgever.

Het bestuur van de vereniging Nederlands Dansorkest bestaat uit
voorzitter:             Dick Vermeij
secretaris:             Wim Presser
penningmeester:    Tom Hoog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s